Den lovpligtige APV

Som BPA-arbejdsleder skal du udføre en arbejdspladsvurdering for dine handicaphjælpere.
LOBPA APV er en branchespecifik APV-proces, som er udviklet målrettet BPA-ordninger. LOBPA APV er din garanti for en grundig APV, som indeholder alle fem lovpligtige elementer.

 

LOBPA APV er udviklet til BPA-ordninger

I LOBPA beskæftiger vi os ikke kun med arbejdsmiljø fordi, at det er lovpligtigt, men især fordi vi ved, at et godt arbejdsmiljø minimerer sygefravær og øger både arbejdsglæde samt livskvalitet. Et godt arbejdsmiljø er altså en arbejdsleders bedste redskab til fastholdelse af dygtige hjælpere og til let rekruttering.

LOBPA samarbejder med ARBEJDSMILJØEksperten om udarbejdelse af arbejdspladsvurderinger for LOBPAs kunder, medlemmer og alle andre med BPA. Vi har udviklet APV-konceptet på baggrund af solid erfaring med og input fra mange forskellige BPA-arbejdspladser.

Vi samarbejder med ARBEJDSMILJØEksperten, fordi de:

  • Er på Arbejdstilsynets liste over godkendte firmaer, jf. vejledningen
  • Har APV-ekspertise omkring både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø
  • Er landsdækkende og lokalt forankret
  • Kan afholde forflytningskurser

 

En APV-proces indeholder: en undersøgelse og en vurdering af de ansattes arbejdsmiljø samt en handlingsplan for de ting, der bør ændres for, at arbejdet kan udføres sikkert, sundt og forsvarligt jvf. arbejdsmiljøloven.

Der skal udarbejdes en APV mindst hvert 3. år samt ved store ændringer i arbejdets indhold som f.eks. ved forflytning, brug af nye hjælpemidler, hjælpers graviditet m.m.

 

LOBPA tilbyder:

En branchespecifik APV, som er udviklet specifikt til BPA-ordninger. LOBPA BPA er kun tilgængelig via LOBPA.

Selvom du ikke har overdraget dit arbejdsgiveransvar til LOBPA og således ikke er kunde, kan du godt få udarbejdet en LOBPA APV. Du kontakter blot en af LOBPAs konsulenter, som vil igangsætte processen. Arbejdspladsvurderingen skal betales af din kommune. Prisen for LOBPA APV afhænger af, om du er kunde eller eventuelt medlem i LOBPA.

 

Alle med BPA kan blive medlem i LOPBA og opnå store rabatter på oplevelser samt deltage gratis på uddannelse og til netværk. Læs mere om medlemskab her.

 

Kontakt LOBPA


  

Hvor bor du?

Kontakt mig om: 

 

LOBPA bygger på principperne bag Independent Living-bevægelsen

– retten til at træffe valg for eget liv og retten til at leve et selvstændigt liv.

Læs mere om vores principper her >