Vikardækning

Læs mere i vores flyer

Sker det, at der er vagter, som dit eget team ikke kan dække – fx ved sygdom og ferie? Så kan du gøre brug af LOBPAs kundestyrede vikarsystem.

Som kunde hos LOBPA har du online adgang til ca. 2.000 vikarer, når du har brug for at få dækket en eller flere vagter af en afløser. Du har dermed mulighed for nem og hurtig booking af vikarer døgnet rundt og alle årets dage. Vi har vikarer i hele landet – og derfor også i dit nærområde. Vores vikarsystem er særlig vigtig for dig, der ikke har bevilget vikardækning fra din kommune.

LOBPAs vikardækning er kundestyret. Det betyder, at du som kunde i LOPBA selv kan booke din vikar online. Det er muligt at angive
de ønsker og krav, du har til afløseren – fx kørekort, ikke-ryger osv. Er du respiratorkunde, kan du skrive i feltet ’Information til vagten’, at et respiratorisk bevis er påkrævet. Bemærk at man som respiratorkunde selv har ansvar for at sikre sig, at ens afløser har de nødvendige respiratoriske kvalifikationer.

Sådan foregår det:

  1. Du opretter vikarvagten i din normale vagtplan.
  2. Systemet tilbyder automatisk vagten til de første 10 vikarer i dit nærområde.
  3. Du modtager en sms, når vagten er besat af en vikar.
  4. Der udveksles kontaktoplysninger mellem dig og din vikar.

Vikarsystemet finder man på Kundeweb, hvor der er videoguide og en skriftlig vejledning til at hjælpe dig i gang med at bruge systemet.

Alle handicaphjælpere i LOBPA er som udgangspunkt tilmeldt vikarsystemet. Man kan dog afmeldes, hvis man ønsker det. Vagtplanen hos egen arbejdsleder har altid førsteprioritet. Og som handicaphjælper skal man altid først og fremme dække vagterne hos egen arbejdsleder, før man kan tage ekstravagter hos andre kunder. Hviletidsbestemmelserne gælder også ved ekstravagter. Hjælperne kan derfor ikke afvige fra hviletidsbestemmelserne, når der accepteres ekstra vikarvagter.

Du er altid meget velkommen til at kontakte LOBPA, hvis du har spørgsmål til din bevilling eller dine muligheder for hjælp til vikardækning.

 

LOBPA bygger på principperne bag Independent Living-bevægelsen

– retten til at træffe valg for eget liv og retten til at leve et selvstændigt liv.

Læs mere om vores principper her >