I vores nyhedsbrev kan du hver måned læse om, hvordan vi vil gøre en forskel for alle med BPA og andre former
for personlig assistance.
Med en hjælperordning kræver ferien ekstra planlægning.
Som BPA-arbejdsleder er det en god idé at starte vagt- og dermed ferieplanlægningen i god tid, så du er sikret tilstrækkelig bemanding, mens dine hjælpere får mulighed for at få deres ønskede ferieperiode. Når du selv skal på ferie med din BPA-ordning, skal du nå at varsle dine handicaphjælpere i god tid. Jo før, du gør dig de overvejelser og får talt med handicaphjælperne, des bedre.
Ifølge ferieloven skal du som BPA-arbejdsleder varsle dine hjælperes hovedferie 3 måneder i forvejen. Hovedferien ligger i perioden den 1. maj til 30. september, og i den periode har dine handicaphjælpere krav på 3 ugers sammenhængende ferie. Restferie skal varsles 1 måned før feriestart.
Har du brug for at have dine handicaphjælpere med på ferie, er det en god idé at være tydelig omkring retningslinjer og honorering, inden I tager afsted. God ledelse er, at du melder klart ud om dine planer, behov og forventninger.
Hvis du brug for en ekstrabevilling fra kommunen til yderligere hjælpertimer, skal du søge hos kommunen to måneder før din forventede ferie, og hjælpen skal være bevilget, før du kan rejse. Varer din ferie mere end 72 timer, skal du huske at spørge din hjælper, om han/hun har mulighed for at arbejde mere end 72 timer.
Har du en bevilling under § 96, kan du rejse til udlandet. Din handicaphjælper skal selv huske at søge social sikring. Læs mere om social sikring her. Hvis du som arbejdsleder er kunde i LOBPA, og LOBPA dermed er BPA-arbejsgiver er din handicaphjælper automatisk dækket af vores rejseforsikring, som også dækker i udlandet. Når du rejser som privatperson, skal du selv sørge for egen rejseforsikring.
I vores nyhedsbrev kan du hver måned læse om, hvordan vi vil gøre en forskel for alle med BPA og andre former
for personlig assistance.