Gode råd til hygiejne under covid-19

Nynne Døssing Jakobsen, konsulent og sundhedsfaglig rådgiver i LOBPA
giver gode råd om hygiejne under covid-19.

 

Hver dag får vi i LOBPA mange spørgsmål om, hvordan man kan holde smitterisikoen nede, når man har handicaphjælpere i hjemmet. Derfor har vi i det sundhedsfaglige team samlet en række gode råd, som vi har hentet fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Dem finder du nedenfor.

  • Hold hjemmet meget rent: Alle vandrette flader og dørhåndtag bør rengøres to gange om dagen. Sørg for frisk luft i alle rum ved at lufte ud fire gange om dagen.
  • Hold afstand når det kan lade sig gøre. Når det ikke er nødvendigt at være tæt på hinanden, kan din handicaphjælper opholde sig i hjælperværelse eller være på min. to meters afstand af dig.
  • Plejesituationer og lignende gør det nødvendigt, at du og din handicaphjælper ind i mellem er tæt på hinanden. I de situationer skal I lade være med at tale sammen og holde munden lukket, så I ikke kommer til at ånde på hinanden.
  • Oprethold god håndhygiejne. Din handicaphjælpere må vaske hænder ofte og undlade at røre sig om munden. Følg instruktionen om håndvask i denne video fra Sundhedsstyrelsen.
  • Dine hænder og dit ansigt må soigneres ofte. Bed om at få vasket hænder og ansigt ofte fx efter hoste og nys.
  • Handicaphjælpere opfordres til at medbringe skiftetøj, sæbe, madpakke og håndklæde. Skiftetøj skal bruges på turen til og fra vagten og anbringes i en lufttæt pose under vagten. Tøj brugt på vagten skal opbevares i en lufttæt pose 48 timer efter vagtens afslutning.

Find mange flere informationer på coronasmitte.dk.

 

 

LOBPA bygger på principperne bag Independent Living-bevægelsen

– retten til at træffe valg for eget liv og retten til at leve et selvstændigt liv.

Læs mere om vores principper her >