I vores nyhedsbrev kan du hver måned læse om, hvordan vi vil gøre en forskel for alle med BPA og andre former
for personlig assistance.
Befordring og rejser
Skal du være fører af borgerens bil? Eller skal du med på en rejse? Så kig her.
Rejser
Hvis du skal rejse med den borger eller BPA-arbejdsleder, som du er handicaphjælper for, skal du og borgeren på forhånd afklarer vilkårene. Din løn under rejsen vil afhænge af borgerens feriebevilling. I nogle tilfælde dækker bevillingen også diæter (tilskud til forplejning). Hvis er ikke er bevilget diæter, har du mulighed for at søge om et skattefradrag.
Ulykker og skader på rejse
Hvis du kommer ud for en ulykke eller får en arbejdsskade, mens du er på rejse med borgeren/BPA-arbejdslederen, er du også dækket af en forsikring. Forsikringen dækker bl.a. behandling og hjemtransport.
Hvis du arbejder i en BPA-hjælperordning, skal du gøre rede for ulykken eller skaden over for BPA-arbejdslederen. Hvis du ikke arbejder i en BPA-hjælperordning, skal du kontakte LOBPAs sekretariat. Se også anmeldelse af skader.
Kørsel i borgeren/BPA-arbejdslederens bil
Når du skal være fører af borgeren/BPA-arbejdslederens bil, skal du altid vurdere, om det er forsvarligt og om du lovligt kan føre bilen. Det vil sige, at du bl.a. skal tjekke, at lygter, bremser og styretøj virker. Du skal medbringe gyldigt kørekort. Som fører af bilen vil fartbøder og andre bøder være dit ansvar, ligeledes ved evt. konfiskation af køretøjet ved vanvidskørsel eller lignende, vil det være dit ansvar, som du hæfter for. Ved færdselsulykker skal du kontakte din arbejdsleder og eventuelt 112.