Mentorordning gav balance mellem hensyn og behov

Mentorordning gav balance mellem hensyn og behov

Balancen mellem hensyn og behov

 

LOBPAs mentorforløb blev starten på, at Peter tog sine udfordringer som arbejdsleder alvorligt og besluttede sig for at gøre noget ved dem. Peter har haft en BPA i 15 år og var nået til et punkt i livet, hvor han havde tid og overskud til at give sit eget lederskab et grundigt serviceeftersyn.

 

Peter syntes nemlig, at det var svært at bede sine hjælpere udføre opgaver, som de ikke nødvendigvis kunne se meningen med, men som for Peter var vigtige.

 

”Jeg husker, at jeg gerne ville kigge i en kasse som stod ude i min garage. Jeg kunne ikke huske, hvad der var i den, og jeg kunne ikke selv nå den. Jeg tænkte, at hjælperen ville syntes, at det var åndsvagt, at jeg ville kigge i den uden at have et formål. Derfor bad jeg ikke om hjælp… Det var små ting – men det betød bare noget!”

 

En mentors spørgsmål satte tanker i gang

 

Peter var klar over, at han tog unødvendige hensyn, som ikke var fornuftige, men havde ladet problemet ligge i flere år. Mentoren var god til at stille spørgsmål, der satte tankerne i gang, og i dag har Peter derfor fundet bedre balance mellem hensynet til hjælpere og egne behov.

 

Du kan også få et serviceeftersyn af dit lederskab

 

Vil du give din BPA et grundigt eftersyn og udvikle dig selv som leder? Så gør brug af LOBPAs mentorordning.

Kontakt medlemskonsulent, Louise Lindberg på 30 43 04 80 / llp@lobpa.dk

LOBPA bygger på principperne bag Independent Living-bevægelsen

– retten til at træffe valg for eget liv og retten til at leve et selvstændigt liv.

Læs mere om vores principper her >