Hjælpere på hygiejnekursus
I maj og juni er 21 handicaphjælpere på AMU-kursus i hygiejne.
En karklud kan være vært for millioner af virus, bakterier og svampe. Den kan være en sand superspreder for mikroorganismer og må derfor højest være i brug et døgn, inden den skal til vask.
Mikroorganismer og kunsten at bekæmpe dem er i fokus på vores AMU-kursus, hvor 21 handicaphjælpere bliver klogere på principperne bag at holde en god hygiejne på jobbet.
Kurset foregår online over to hele dage og er med VEU-godtgørelse. De 21 kursister får udstedt et officielt uddannelsesbevis, når kurset er slut.
En af kursisterne er Carl. Han er ny i hjælperjobbet og synes, det kunne være godt at lære mere – i tilgift til kundens egen oplæring. “Vi kommer ret vidt omkring på kurset og skal også selv finde viden om fx mikroorganismer, og så løser vi opgaver i grupper og besvarer tests, der bl.a. er hentet fra Sundhedsstyrelsen. De handler fx om, hvilken rækkefølge man skal udføre arbejdsrutinerne for at undgå at føre mikroorganismerne med sig.”
Kurset har givet gå-på-mod
Kurset fik Carl til at tænke over et par ting, da han var tilbage på vagt efter første kursusdag. Fx det med karkluden og han glemmer fremover ikke at spørge om, hvornår den sidst er skiftet. “Det er også lidt vildt, at man skal bruge mere sprit end håndvask, der slider for meget på huden. Det er i dele taget godt at vide, hvordan man skal gøre for at have den helt perfekte hygiejne.”
Carl er hjælper for Claus, som godt kan mærke, at Carl har gavn af kurset: “Efter det første modul har Carl fået mere gå-på-mod. Han er mere sikker på, hvad han skal gøre med hensyn til hygiejnen. Det er netop vigtigt, da jeg har et talehandicap,” forklarer Claus.
Den 1. juni fortsatte Carl på anden del af hygiejnekurset. Der var meget stor tilslutning til hygiejnekurset, og vi satser på at kunne afholde det igen efter sommerferien.