Færre BPA-ordninger
Færre end tidligere får tildelt en BPA-ordning. En af dem er Berit. Hun føler sig fanget i sit eget hjem og er usikker på om hun kan starte på en uddannelse.

Kommunerne tildeler færre BPA-ordninger end tidligere.
LOBPAs direktør, Michael Graatang, udtaler i dag til TV2 Østjylland, at antallet af borgere med BPA-ordninger generelt falder i Aarhus Kommune og i hele landet. Færre og færre får tildelt en BPA-ordning, og de, der allerede har en BPA-ordning, oplever i stigende grad at få reduceret deres timeantal. En af dem, der er en del af denne statistik, er Berit Aagaard Sørensen.
Simone Krøyer og Berit Aagaard Sørensen, begge med cerebral parese, mødtes på Egmont Højskolen og besluttede senere at flytte sammen i en lejlighed i Risskov. Begge håbede på at få godkendt en BPA-ordning, der ville give dem mulighed for at opnå den nødvendige hjælp til at leve mere uafhængigt.
Forskellige beslutninger truffet af Aarhus Kommune har imidlertid resulteret i, at de to kvinder har fået forskellige hjælpeordninger. Simone har en BPA-ordning, der giver hende frihed til selv at bestemme, hvornår hun vil stå op og udføre aktiviteter som ridning og politisk frivilligt arbejde, herunder i LOBPA. Berit derimod modtager hjemmepleje, hvilket begrænser hendes muligheder for at forlade hjemmet og deltage i aktiviteter, da hjemmeplejen er tids- og stedbunden.
Simone og Berit håber, at deres situationer kan ændre sig i fremtiden, så de kan leve mere ensartede liv og deltage i aktiviteter sammen på lige fod. Berit har anket kommunens afgørelse og ønsker at få foretaget en ny vurdering af hendes evne til at være arbejdsleder i en BPA-ordning.
Du kan læse hele artiklen her:
Se hele udsendelsen her fra 07.08.2023:
https://www.tv2ostjylland.dk/tv-nyheder
Kilde: TV2 Østjylland
Samarbejdspartnere











