Virtuelt temamøde
Tidlig, hurtig og proaktiv kommunikation var nøglebegreb på LOBPAs virtuelle møde den 10. feb. for knap 50 kommunale deltagere.

Det virtuelle temamøde den 10. feb. blev afholdt som en del af en møderække på fire møder med den fælles overskrift ´Få inspiration til din kommunes samarbejde med forældre til børn med handicap´- og med ambitionen om at tilbyde viden og erfaringsudveksling til de kommunale deltagere.
Bedre borgerdialog i Favrskov
Johanne Skovholm, afdelingsleder børnehandicaprådgivningen i Favrskov Kommune fortalte om kommunens arbejde med konceptet ’Bedre borgerdialog’. Konceptet tager udgangspunkt i, at processen og kommunikationen ofte er mere afgørende for forældrenes tilfredshed end selve afgørelsen. Derfor inviteres borgeren med i processen så meget som muligt.
’Gennemsigtigheden i sagsbehandlingen sammen med tydelighed og tilgængelighed er afgørende faktorer for tilfredsheden’ sagde Johanne Skovholm. Hun kom også ind på sagsbehandlerens dobbeltrolle. Man skal vejlede og hjælpe forældrene og samtidig sikre, at loven efterleves – og hertil kommer, at handicapkompenserende ordninger er meget komplicerede.
Tættere på familien i København
I Projekt tættere på familien ligger fokus også på at styrke kontakten til forældrene. Christine Pejstrup, der er afdelingsleder i Borgercenter Handicap, Tættere på Familien Team, Københavns kommune fortalte, hvordan en mere sammenhængende og tværgående sagsbehandling har gjort det muligt at udvide kontakten til familien – vel at mærke uden at øge ressourceforbruget.
Ideen med projekt tættere på familien er at give sagsbehandleren mest mulig tid med den enkelte familie for at kunne matche behovet mere præcist.
Giver alt det her ikke jeres rådgivere mere travlhed? lød spørgsmålet flere gange på mødet. Begge vores oplægsholdere kunne svare benægtende. Christine Pejstrup understregede, hvordan kommunikationen med familien faktisk er effektiviseret bl.a. ved at bruge chatfunktion på hjemmesiden.
Antoniett Vebel Pharao, medlem af bestyrelsen i Sammenslutningen af Unge med Handicap var med på mødet som observatør. Hun rundede arrangementet af med at formidle sine indtryk, hvor hun bl.a. opfordrede til at vise forståelse for hinandens positioner:
’Barnet med handicap er for forældrene ikke en sag men et barn, og sagsbehandleren handler ikke af uvilje men oftest ud fra økonomisk jerngreb.
Stor tak til oplægsholderne fra os i LOBPA! Vi ser frem til det næste virtuelle temamøde i møderækken, som vi har kaldt ’Brugerundersøgelser – få mere viden til det gode samarbejde’.
VoresYdelser
Samarbejdspartnere











