Nyt fra LOBPA – Dækning af merudgifter | Nye frister i Ankestyrelsen

Nyt fra LOBPA – Dækning af merudgifter | Nye frister i Ankestyrelsen

Kom eksempelvis til temamøde om at være leder i døgndrift i Viborg den 8. november. Samme temamøde blev før sommeren afholdt i Taastrup med så mange tilmeldte, at vi måtte finde nye lokaler. Kom én, kom alle – vi skal nok finde et stort nok lokale i Jylland også.

Og så sætter LOBPA alt ind på at samskabe Danmarks bedste arbejdslederuddannelse med BPA-borgere fra hele landet. Uddannelsen udbydes i samarbejde med Niels Brock og vil løbe fra oktober til januar fordelt over 8 mødedage. Læs mere i næste uges Nyt fra LOBPA; herunder hvordan du tilmelder dig.
Længere nede i denne mail kan du se endnu flere arrangementer samt information om, hvordan du sikrer dig plads på efterårets møder.

Forfatter anklager politikere for dehumanisering af syge

Et flertal i Folketinget vil gå til kanten af menneskerettighederne og “modernisere” dem, så de ikke begrænser den politiske adfærd over for mindretalsgrupper, skriver forfatter Lisbeth Riisager Henriksen i Altinget. Læs hendes opinion her.

 

 

Glædelig dom om dækning af merudgifter til handicappede

Merudgifter for personer omfattet af servicelovens §100 skal gives efter en konkret helhedsvurdering med udgangspunkt i den pågældende borger og vedkommendes handicap; ikke alene ud fra hensyn til de enkelte hjælpeforanstaltninger. Det slår byretten i Odense fast og underkender dermed Ankestyrelsen. Byrettens dom belyser den forskellige tilgang, som domstolene og Ankestyrelsen har til, hvornår et handicap er tilpas indgribende. Læs mere om dommen her.

 

 

Ankestyrelsens nye frister for breve

Ankestyrelsen ændrede den 1. juli sin praksis for beregning af klagefrister for fysisk og digital post. Det er værd at være opmærksom på, hvis du vil klage over en kommunal afgørelse. Se Ankestyrelsens nye frister her.

 

 

Møder, workshops og seminarer

Mange af efterårets LOBPA-arrangementer er allerede åben for tilmelding.

Vi orienterer løbende om flere arrangementer men kan ikke lade være med at løfte sløret – bare en lille smule – for et helt særligt tiltag i november: En række workshops om hvordan du opnår indflydelse via sociale medier. Workshoppen holdes i samarbejde med ekspert i sociale medier, Benjamin Rud Elberth, og bestyrelsesmedlem i Muskelsvindsfonden og tidligere journalist i Socialstyrelsen, Jan Jakobsen. Datoer følger i en kommende Nyt fra LOBPA-mail, men byerne er allerede på plads: Aalborg, Kolding og Taastrup.

 

 

Kalender

Arrangement

Sted

Dato

Netværk: UngOdense13. september
Netværk: Hovedstaden og SjællandTaastrup15. september
Netværk: NordjyllandAalborg19. september
Netværk: MidtjyllandViborg21. september
Frokost under ULOBAs konferenceOslo13. oktober
Netværk: FynOdense13. oktober
Temamøde: Leder i døgndriftViborg8. november
Netværk: FynMiddelfart24. november

Se tilmeldingsfrister og flere detaljer på LOBPAs hjemmeside her.
Kunder i LOBPA får kørselsgodtgørelse på 1 kr. per kilometer.

Find LOBPA på sociale medier

LOBPA er Danmarks eneste landsdækkende interesseorganisation for alle med BPA. Find os og tag del i BPA-debatten på sociale medier.

 

LOBPA bygger på principperne bag Independent Living-bevægelsen

– retten til at træffe valg for eget liv og retten til at leve et selvstændigt liv.

Læs mere om vores principper her >