Nyt fra LOBPA – Fællesspisning i Vejen | Foredrag ved Helle Schmidt | Nyt hold på Arbejdslederuddannelsen | Seminar

Så lander det første nyhedsbrev i 2020! Vi er klar til at tage fat igen efter både jul og nytår. Vi vil med dette nyhedsbrev fortælle dig lidt om, hvad vi har i støbeskeen i den kommende tid og om hvad der ellers rører sig i organisationen.

God læselyst!

 


Kommende aktiviteter

 

Lav-selv gourmetmiddag i Syddanmark

LOBPA Netværk Syd er vært for et hyggeligt arrangement med gourmetmad. Det er den 28. februar kl. 16 – 22 for alle. Vi laver lækker mad sammen og hygger med hinanden med inspiration fra kyndig vejleder. Vi skal være i et tilgængeligt skolekøkken på Østerbyskolen i Vejen. Det er gratis at deltage.

 

Oplev Helle Schmidt i Handicaporganisationernes Hus

Der var stor interesse for foredraget med Helle Schmidt i Aalborg i sidste måned. Vi er derfor utrolig glade for, at vi nu kan præsentere Helle Schmidts foredrag til alle interesserede på den østlige side af Storebælt. Det foregår d. 25. februar i Handicaporganisationernes Hus og det er gratis at deltage, men husk tilmelding via vores hjemmeside.

Helle, der er tidligere betjent under urolighederne i 1990’erne på Nørrebro, har stadig mareridt om overfaldet på Nørrebro ved EU valget i 1993. Valget stod mellem at brænde ihjel eller få tæsk med jernrør. Helle valgte det sidste, hvilket har betydet at Helle den dag i dag sidder i kørestol. Kom og hør Helles rørende historie om at komme tilbage til livet efter en alvorlig hændelse og hendes utrolige kamp mod alle odds.

 

Find altid en aktuel arrangementsoversigt på vores hjemmeside, eller klik her.

 

Kunder i LOBPA får kørselsgodtgørelse på 1 kr. per kilometer. Se tilmeldingsfrister og flere detaljer ved at følge linket for det enkelte arrangement.

LOBPA Oplevelser er åben for alle med borgerstyret hjælpeordning. En eventuel pris kan være differentieret, så kunder og medlemmer opnår rabat. 

LOBPA Netværk er eksklusivt for foreningens kunder og medlemmer.

 


Mere end 140 deltagere til seminarer om den ny hovedlov!

LOBPA var vært for to seminarer om den ny kommende hovedlov den 21. januar og 29. januar i hhv. Handicappets Hus i Taastrup samt i Horsens.
Vi fik oplæg fra Styrelsen om arbejdsmarked & rekruttering (STAR), VIVE samt fra 2 kommuner om praktiske erfaringer med helhedsløsninger.

Der var flot opbakning, et fantastisk engagement og stor spørgelyst til seminarerne, hvor mere end 140 ledere og specialister fra kommunerne deltog.

Vi forsætter seminar rækken i foråret med to planlagte arrangementer i april måned om overgang fra barn til voksen.
Se www.lobpa.dk

 


Nyt kundestyret vikarsystem giver adgang til op mod 2.000 vikarer

Den 2. december lancerede vi vores nye vikarsystem, og vi håber, det vil gøre det endnu mere attraktivt at være kunde hos os. Som kunde i LOBPA har man nu adgang til op mod 2.000 vikarer i hele landet – og man kan selv booke sin vikar online, når behovet melder sig. LOBPAs nye vikarsystem er kundestyret. Det betyder, at man som kunde selv kan tilgå systemet hele døgnet alle årets dage og booke sin vikar. Man kan angive ønsker og krav til afløseren – kørekort, ikke-ryger osv. De 2.000 vikarer befinder sig i hele landet, så der vil altid være nogen i ens nærområde. På billedet ses Sofie, som hjælper os med at udbrede det glade budskab.

 


Der blev lyttet intenst til Helle Schmidts foredrag i Aalborg

Formanden for Rygmarvsskadede i Danmark (RYK), Helle Schmidt fortalte knap 40 deltagere fra LOBPAs Netværk Nordjylland om, hvordan hun pådrog sig en rygmarvsskade og posttraumatisk stress syndrom i 1988, da hun under polititjeneste blev gennembanket af Bz’ere. Hvordan livet tog en drejning, og hvordan man kommer videre, når man er så ukuelig som hende. Gik du glip af Helle Schmidt – så har du mulighed for at høre hendes foredrag den 25. februar hos LOBPA i Taastrup.

 


Kom nemmere igennem lufthavnen i København med solsikkesnoren

Hvis du har et usynligt handicap eller en skjult diagnose, der gør turen gennem lufthavnen til en større udfordring end ellers, kan du fra 1. januar 2020 bære “solsikkesnoren”. Den signalerer til dem, der arbejder i lufthavnen, at du kan have behov for ekstra hensyn, tid eller tålmodighed. De spørger ikke hvilken diagnose eller handicap du har, men de spørger helt sikkert hvordan de bedst kan hjælpe dig. Snoren er for dig hvis du lever med ADHD, angst, autisme, alzheimers, ordblindhed, gigt eller andre diagnoser der gør turen gennem lufthavnen sværere for dig end for andre.

Solsikkesnoren er for dig der kan og ønsker at rejse selv.
Er dit handicap eller din diagnose så hæmmende for dig at turen gennem lufthavnen er uoverkommelig, så kan du booke personlig assistance via flyselskabet når du køber din flybillet. Læs mere her.

 


Handicapområdet er ikke ramt af politisk dødvande. Vi skal til at løfte hele området, men vi må tænke os om, før vi igangsætter strukturelle ændringer

– Astrid Kragh, socialminister
i artikel på Altinget (link).

 


Nyt hold på arbejdslederuddannelsen er åbent for tilmelding

Nu kan du igen søge om plads på Danmarks bedste og største arbejdslederuddannelse. LOBPA har netop afsluttet det 7. hold og vi har haft langt over 100 arbejdsledere på lederuddannelsen.

Vi har netop besluttet at åbne for tilmeldinger til et nyt hold som gennemføres i efteråret 2020 i Handicaporganisationernes Hus. Det er gratis for LOBPAs kunder og medlemmer at deltage og der er plads til 18 deltagere på holdet.

Uddannelsen består af 8 moduler og gennemføres over 6 dage fra ultimo september til ultimo oktober 2020. Du vil møde erfarne instruktører og undervisere fra LOBPA og UNord i forløbet og indgå i netværk med andre arbejdsledere fra LOBPA. Du kan allerede nu ansøge om en plads på Arbejdslederuddannelsen under LOBPA Akademi eller ved at sende en mail til medlemskonsulent Jesper Mathiesen på jm@lobpa.dk.

 


Det skriver andre om området

 


Mød os på Health & Rehab i Bella Center fra 12. – 14. maj 2020

Health & Rehab Scandinavia er den førende og største skandinaviske fagmesse, der præsenterer det nyeste og bedste inden for hjælpemidler, sundheds- og velfærdsteknologi, rehabilitering samt pleje- og hospitalsudstyr.

LOBPA er naturligvis også tilstede med en stand. Du finder os på C2-006 – lige overfor kaffebaren i den store messehal.

Vi vil i den kommende tid fortælle meget mere om det du kan opleve på vores stand. Det bliver spændende, sjovt og lærerigt. Som altid kan du også møde vores dygtige konsulenter og hører nærmere om, hvordan LOBPA kan hjælpe dig eller en du kender.

Vi glæder os til at se dig.

 


Relevant viden til dig og dine hjælpere

Arbejdsskader skal anmeldelse elektronisk:

Det er vigtigt, at skaden anmeldes til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring hurtigst muligt efter ulykken og senest ét år efter ulykkestidspunktet. Efter ét år betragtes sagen som forældet.

Se mere om anmeldelse af skade her

 

Når hjælperne er syge

  • I over 14 dage: Husk, at underrette LOBPA, når hjælperne er syge i mere, end 14 dage. Underretning sendes blot på info@lobpa.dk.
  • Bliver syge efter få ugers ansættelse:

Hjælpere, der ikke har været ansat i 8 uger, får ikke løn under sygdom, men de kan være berettiget til sygedagpenge fra kommunen. Derfor skal enten arbejdsleder eller den syge hjælper kontakte LOBPA på info@lobpa.dk seneste 2 dage efter 1. sygedag. Der er kun en reaktionstid over for kommunen på 7 dage. Har kommunen ikke fået besked inden de 7 dage, kan hjælperen ikke få dagpengerefusion fra første sygedag.

 

Helbredsundersøgelser for hjælperne:

Ifølge lov om arbejdstid (arbejdsdirektivet, 2002) har hjælperne ret til at få undersøgt, om de har helbredsgener, som kan skyldes natarbejde.  Derfor har LOBPA besluttet, at hjælperne får tilbudt en lægeundersøgelse.

Tilbuddet gives til handicaphjælpere, der arbejder i tidsrummet fra kl. 22 – 05 (natperioden), og udfører arbejde i natperioden i mindst 300 timer inden for et år.

Se mere her

 

Socialsikring for hjælperne:

Tager du en smuttur f.eks. til Tyskland og har dine hjælpere med, så er dine hjælpere ikke automatisk omfattet af social sikring. Læs her, hvordan din hjælper opnår social sikring i udlandet

Læs mere

 

 


Vi lever ikke længere i middelalderen – alle skal kunne komme rundt i samfundet. Der er brug for at ensrette perronhøjderne, så alle togstationer og tog bliver tilgængelige.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (link)

 


Sammenslutningen af Unge med Handicap fejrer deres mange frivillige i næste weekend på Egmont Højskolen

En stor del af Sammenslutningen af Unge med Handicaps (SUMH) arbejde drives af en korps af dygtige og arbejdsomme frivillige. En frivillig tjans er ulønnet og derfor vil SUMH gerne give deres frivillige et stort tak for hjælpen med de mange opgaver i 2019. Alt fra Ulandsarbejde i Uganda til rollemodelsworkshops på mange af landets folkeskoler.

De frivillige er derfor inviteret til en storslået fest på Egmont Højskolen i næste weekend – d. 15. – 16. oktober.

 


Få mentor i LOBPA

Blev medlem i LOBPA

Få Samtænkt Indsats hos LOBPA

Lad LOBPA løfte dit arbejdsgiveransvar

 


 

LOBPA bygger på principperne bag Independent Living-bevægelsen

– retten til at træffe valg for eget liv og retten til at leve et selvstændigt liv.

Læs mere om vores principper her >