Sommernyt fra LOBPA – Videohilsen | Påbud om mundbind | SUMH | Politisk fokus på BPA

2020 er et år med forandringer i og uden for LOBPA. Og selvfølgelig fylder corona-situationen rigtig meget. I dette nyhedsbrev kan du læse om nye krav om mundbind i offentlig transport. Høre om den politiske rundbordssamtale og læse nyt fra Sammenslutningen af Unge med Handicap. Vi starter dog med en dugfrisk videohilsen fra vores nye direktør – Michael Graatang.

God læselyst!

 


En videohilsen fra direktøren


Påbud og anbefalinger om mundbind

Fra den 22. august er det påbudt at bruge mundbind i den kollektive trafik. Påbuddet kommer for at begrænse smitten, da der i de seneste uger har været lokale udbrud af covid-19 rundt om i landet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at borgere i risikogruppen bruger mundbind i alle situationer, hvor det ikke er muligt at holde den anbefalede afstand på to meter til andre mennesker. Det kan fx være, når du skal købe ind i et indkøbscenter eller supermarked, når du skal deltage i et socialt eller kulturelt arrangement, eller hvis du skal være sammen med børn eller andre, der har svært ved at holde to meters afstand.

Læs mere her.

 


Aarhuskontoret er lukket

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle, der har arbejdsplads i Århus, arbejder hjemmefra de næste 14 dage. Derfor har vi midlertidig lukket LOBPAs kontor i Aarhus.
Vores medarbejdere på kontoret i Aarhus arbejder hjemmefra i denne periode. Herfra kan de som sædvanligt nås på mail og tlf.

Aarhuskontoret forventes at åbne igen fra mandag d. 7. september.

Læs mere her.


Vi er ved at planlægge efteråret – under hensyntagen til corona.

Vi kunne desværre ikke mødes fysisk i foråret pga udbruddet af coronavirus/COVID-19. Det betød, at vi på kort tid skulle finde en anden måde at dyrke fællesskabet på.

Det lader til, at virussen desværre bliver for en stund endnu, og derfor planlægger vi nu et efterårsprogram med en række online arrangementer. Vi glæder os dog til, at vi på et tidspunkt igen kan lægge vores mundbind på hylden og mødes i den virkelige verden.

Du kan se eller gense flere af tidligere arrangementer på vores Youtube kanal her.

 


 

Politisk rundbordsmøde om BPA

I slutningen af september bliver der holdt politisk rundbordsmøde om BPA. Mødet vil blive et skridt mere på vejen mod at sikre BPA-området politisk.

Emnerne på dagsordenen vil være: Aldersgrænsen for overvågning i paragraf 95-ordninger, en ny takstmodel der kan sikre borgerens frie valg mellem BPA-arbejdsgivere, øget brug af rådighedstimer og behovet for at overenskomstdække hele området.

Rundt om bordet vil sidde repræsentanter for Handicapbranchen Danmark – hvor LOBPA har formandsposten – MuskelsvindFonden, CP Danmark, Dansk Handicap Forbund, FOA samt fem socialordfører.

Socialministeren vil sikre BPA-området
Formålet med mødet er at gøre socialordførerne klogere på udfordringerne på BPA-området, så de er klædt godt på til at samarbejde med socialminister Astrid Krag. Astrid Krag har tilbage i juni måned givet til kende, at Socialministeriet vil taget fat på opgaven med at sikre BPA-ordningen politisk, og hun har givet udtryk for, at hun vil følge området tæt.

 

 


LOBPA i medierne:

  • Altinget Social den 6. august:
    Sammen med KL og FOA foreslår LOBPA og Handicapbranchen Danmark en takstmodel for beregning af tilskud til en BPA-ordning
    En takstmodel vil øge borgernes tryghed og retssikkerhed – takket være større gennemsigtighed og ensartethed på området. En takstmodel vil også bidrage til at skabe et trygt arbejdsmarked for handicaphjælperne og gøre det lettere for virksomhederne på området. Sidst men ikke mindst vil en takstmodel gøre administrationen af ordningerne lettere for kommunerne.Læs mere her.

Nyt fra Sammenslutningen af Unge med Handicap

Vær med i SUMH online


Sammenslutningen af Unge med Handicap er som alle andre udfordret af coronavirus. Deres unge medlemmer kan heller ikke mødes fysisk lige nu. Derfor mødes de online over zoom, og de har planlagt en masse fede aktiviteter i foreløbigt august måned. SUMHs facebookside opdateres hele tiden med nye aktiviteter – så hvis du ikke allerede har set dem, så skynd dig at klikke her.

 

 

 


Få mentor i LOBPA

Blev medlem i LOBPA

Få Samtænkt Indsats hos LOBPA

Lad LOBPA løfte dit arbejdsgiveransvar

 


 

LOBPA bygger på principperne bag Independent Living-bevægelsen

– retten til at træffe valg for eget liv og retten til at leve et selvstændigt liv.

Læs mere om vores principper her >