Ledsagelse
LOBPA tilbyder ledsagelse til børn og voksne til selvvalgte og ikke selvvalgte aktiviteter uden for hjemmet.

Udgangspunktet for LOBPA´s ledsagerordning er at etablere det rette match mellem borger og ledsager, så borgeren kan få det bedste udbytte af ledsagelsen.
LOBPA står for alle administrative opgaver i forbindelse med ledsagelsen. Vi varetager rekruttering og instruktion af de udførende medarbejdere, administration af timeforbrug og løn og lægger vagtplaner. Vi er løbende i kontakt med borgeren for at kende til hans eller hendes trivsel og kunne rådgive og vejlede.
Opstart af en ledsageordning
Som første led i opstarten af en ny ledsageordning, tager vi kontakt borgeren eller evt. pårørende eller anden kontaktperson. Ved en opstartssamtale taler vi med borgeren om behov og ønsker til den nye ledsager. Vi udarbejder herefter en job- og kompetenceprofil for ledsageren og igangsætter rekrutteringen.
LOBPA kan erfaringsmæssigt præsentere borgeren for min. to kandidater til jobbet inden for fem hverdage efter opstartssamtalen. Vi deltager i jobsamtaler mellem borger og kandidater til jobbet, når der er ønske om det.
Det er altid muligt for borgeren at vælge mellem flere potentielle ledsagere. Vi gentager processen og præsenterer nye kandidater til jobbet, indtil den rette er fundet. Gennemsnitstiden for etableringen af en ledsageordning er i LOBPA 15 hverdage. Det er meget sjældent, at en ledsageordning ikke er etableret inden for en måned. LOBPA holder styr på hele processen og er løbende i kontakt med borgeren.
Faste ledsagere og afløsere
LOBPA opfordrer borgeren til at have mindst en fast tilknyttet afløser til at ledsage sig for at være dækket, hvis den faste ledsager skulle blive syg. Borgeren kan også kontakte LOBPA for hjælp til at få en afløser.
LOBPA rådgiver løbende borgeren om vigtigheden af at benytte en eller flere afløsere regelmæssigt for at sikre, at ledsageordningen er så robust som muligt og sikre, at afløseren til stadighed er en kendt person for borgeren.
Borgerens kontakt til LOBPA
LOBPA har erfarne konsulenter tilknyttet ledsageordningen. Konsulenterne tilbyder løbende sparring og vejledning til borgere og ledsagere omkring vilkår, samarbejde og aktiviteter, ligesom konsulenterne tilstræber løbende kontakt til kommunens sagsbehandlere på området.
Alle borgere, der har en ledsageordning i LOBPA, har en fast konsulent tilknyttet. Borgeren vælger selv, hvordan kontakten til LOBPA skal foregå fx mail, tlf., hjemmebesøg eller kontakt via vores online platform.
Kommunens kontakt til LOBPA
I samarbejde med kommunen understøtter vi de indsatser, der er igangsat hos den enkelte borger. Vi følger op på indsatsen og leverer statusrapporter efter aftale og gør rede for, hvordan vi har gjort brug af de bevilgede timer til at arbejde med borgeren om hans eller hendes mål og delmål. LOBPA tilbyder desuden at holde løbende opfølgnings- og samarbejdsmøder med kommunens sagsbehandlere.
LOBPA besvarer kommunens henvendelser samme dag og kan, hvis det ønskes følge op med virtuelle eller fysiske status og opfølgningsmøder inden for højest fem hverdage.
LOBPA kan levere information til kommunen via en online portal, hvor der frit kan indhentes data i tid og i det format, der ønskes.
Administration
LOBPA aflønner ledsagere efter overenskomst og holder øje med borgerens pulje af timer. Borgeren har mulighed for selv at se forbrugte og opsparede timer inkl. ledsagetimer, der er bestilt. Borgeren kan også modtage disse oplysninger over tlf. eller på mail.
LOBPA gennemfører hver måned opgørelse af borgernes forbrug af timer ved en stikprøvekontrol og efter aftale med kommunen og borgeren. LOBPA afstemmer herunder, at borgerens timeforbrug er i overensstemmelse med bevillingen. Ved over- og underforbrug er LOBPA i tæt kontakt med både borgeren og kommunen og følger op. En oversigt over forbrugte og opsparede timer tilgår kommunen og borgeren hver måned.
Kontinuitet
LOBPA fører tilsyn med, at ledsagere møder til tiden og accepterer ikke, at en ledsager er forsinket eller udebliver fra en vagt. LOBPA er opmærksom på altid at føre tilsyn med ledsagere fx sygemeldinger uafhængig af borgerens tilbagemeldinger. LOBPA er ekstra opmærksom på tilsynet i tilfælde af, at borgeren er særlig udsat.
LOBPA tager ansvar for, at ledsagelsen gennemføres på trods af eventuelle aflysninger.
I tilfælde af at ledsagelsen aflyses af ledsager mere end 12 timer før ledsagelsens starttidspunkt, vil LOBPA altid finde en afløser, så ledsagelsen kan gennemføres. I tilfælde af at ledsagelsen aflyses mindre end 12 timer før ledsagelsens starttidspunkt vil LOBPA tilstræbe at finde en afløser til borgeren.
Kurser
Vi tilbyder løbende kurser til vores udførende medarbejdere herunder for ledsagere. Kurserne for ledsagere kan give indsigt i bestemte typer handicap fx synshandicap eller autisme. Ud over det faglige indhold giver kurserne ledsagerne mulighed for at mødes og lære hinanden at kende og dele erfaringer om jobbet i LOBPA.
Foreningsfællesskab i LOBPA
Alle borgere med en hjælperordning hos os bliver automatisk gratis medlem af LOBPA og kommer med i vores foreningsfællesskab. Som medlem bliver man inviteret med til vores faglige og sociale aktiviteter, som afholdes i alle landsdele. De sociale aktiviteter kan fx være fællesspisning, byvandring og museumsbesøg, og de faglige aktiviteter handler bl.a. om at mestre livet med en hjælperordning.
Det er vores erfaring, at foreningsaktiviteterne er med til at understøtte borgerens relation til både kommunen og til hjælpepersonerne. Samtidig giver aktiviteterne os i LOBPA mulighed for at mødes en ekstra gang med borgerne, ligesom de giver ledsagerne lejlighed til at ses.
LOBPA er tildelt midler fra Social- og Boligstyrelsen til vores foreningsaktiviteter. Via midlerne tilbyder vi rådgivning og netværksaktiviteter for pårørende, og vi engagerer medlemmer som frivillige, der selv er med til at arrangere foreningsaktiviteterne.
Kontakt:
VoresYdelser

Hvorfor vælge os?
Samarbejdspartnere











