I vores nyhedsbrev kan du hver måned læse om, hvordan vi vil gøre en forskel for alle med BPA og andre former
for personlig assistance.
Handicaphjælper i LOBPA
I LOBPA er der altid mennesker med handicap, som har brug for hjælp. Derfor har vi altid jobannonce her på vores hjemmeside, og vi er glade for at få jobansøgninger.
De fleste jobs i LOBPA kræver ikke en særlig uddannelse, men jobbet kræver indlevelse og fornemmelse for den person, man skal hjælpe.
Som handicaphjælper spiller du en vigtig rolle i et andet menneskes liv.
Din arbejdsdag som handicaphjælper kan bestå i alt fra at hjælpe i bad, ledsage til og fra arbejde, handle ind, tage ud i naturen til at rydde op og lave mad og meget mere. Alt det der er brug for hjælp til.
Se vores ledige jobs her.
Hvad kræver det?
At blive Handicaphjælper kræver ikke en særlig uddannelse. Til gengæld er det et arbejde, man bliver håndplukket til. Jobbet kræver, at man har fornemmelse for, hvornår man skal træde til og hjælpe, og hvornår man skal trække sig i baggrunden. Begge parter må respektere hinanden, så der er plads til at være sig selv på de lange vagter.
Det er en god ide at aftale med borgeren, hvordan hjælpesituationerne skal foregå, og om der er noget, du skal være særligt opmærksom på. Den åbne dialog er den bedste vej til at få en god og professionel relation, hvor begge parter føler sig trygge.
Når du arbejder som handicaphjælper, er det ikke så tit, at du møder dine kolleger. Men du er ikke alene, og du er velkommen til at ringe eller maile til vores sekretariat på info@lobpa.dk eller T: 70123012 for at få råd og vejledning eller måske bare svar på et praktisk spørgsmål.
Som ansat i LOBPA er du sikret ansættelse på ordentlige og overenskomstmæssige vilkår. Se overenskomst for handicaphjælpere.
Sundhedsforsikring
Hvis du som ansat i LOBPA har en pensionsgivende løn, og LOBPA derfor indbetaler til PenSam på dine vegne, så er du omfattet af en Sundhedsforsikring. Sundhedsforsikringen dækker bl.a.:
– Kiropraktor
– Psykologhjælp
– Forebyggende massage
– Alle børn mellem 0-21 år er automatisk med, på samme vilkår som dig
– Behandling på privatklinik eller hospital.
Et job med frihed
At være handicaphjælper er et job med frihed. Man skaber rammerne for et relativt frit liv for ham eller hende, man hjælper. Samtidig får man frihed, fordi man har indflydelse på eget vagtskema og kan arbejde på lange vagter, der giver fridage efterfølgende. Se også Befordring og rejser.
Som handicaphjælper i LOBPA er du sikret ansættelse på ordentlige og overenskomstmæssige vilkår.
Se også: Overenskomst for handicaphjælpere og Udbetaling af feriepenge.
Handicaphjælper for en voksen
Hvis du er handicaphjælper for en voksen, vil det være ham eller hende, der er din daglige arbejdsleder og lærer dig op og viser dig tilrette med dine arbejdsopgaver.
Dit arbejde følger din arbejdsleder, hvor han eller hun færdes – hjemme, til arrangementer, på uddannelsessted eller på arbejde. Dine vagter kan være på 12 timer ad gangen – dag eller nat – to-tre dage om ugen. De kan også være betydeligt kortere eller i nogle tilfælde længere, hvis du aftaler det med din arbejdsleder.
Handicaphjælper for et barn
Hvis du er handicaphjælper for et barn, aftaler du de konkrete arbejdsopgaver med LOBPA og med barnets familie. Det er selvfølgelig også meget vigtigt, at du lærer barnet at kende og opbygger tillid. Arbejdsopgaverne kan handle om at støtte op om en god døgnrytme, hjælpe i skole eller daginstitution og hjælpe med alle rutinerne i hjemmet. Vagterne kan være op til 12 timer ad gangen – dag eller nat – deltid eller fuld tid alt efter, hvad barnet er bevilget.
Ledsager
Som ledsager hjælper du en voksen eller et barn til at få oplevelser uden for hjemmet. Den voksne eller barnet vælger selv, hvilke aktiviteter, der skal ledsages til. Det kan fx være en tur i skoven, i svømmehallen, en indkøbstur eller et socialt arrangement. Det er et deltidsjob at være ledsager. For det meste arbejder man 15 timer om måneden.
Læs mere om at blive ledsager.
Vikar
Jobbet som vikar giver mulighed for en ekstra indtjening. Man træder til, når der er behov for det fx ved sygdom eller ferie blandt de faste handicaphjælpere. Hvis man i forvejen arbejder som handicaphjælper i LOBPA er der mulighed for, at man som vikar. Det kan være ekstra vagter hos andre borgere end ham eller hende, man er fast tilknyttet.
Tavshedspligt
Som handicaphjælper skal du have forståelse for borgerens behov for privatliv og overholde din tavshedspligt. Det vil sige, at oplysninger om fx borgerens diagnose, økonomiske og personlige og sociale forhold er fortrolige og ikke må videregives til andre.
Hvis du er handicaphjælper for et barn, gælder din tavshedspligt dog ikke over for forældrene, eller den der har forældremyndigheden. Men tavshedspligten gælder over for borgerens ægtefælle, samlever og andre pårørende.
Overtrædelse af tavshedspligten kan medføre afskedigelse.
Bemærk at din tavshedspligt varer ved, og efter din ansættelse i LOBPA er stoppet.