BPA-forbedringer er på finansloven
Der er lagt op til klare forbedringer.

På handicapområdet er der blevet afsat i alt 100 mio. kr. årligt til opfølgning på den igangværende evaluering af området, til styrket retssikkerhed og til forbedring af BPA ordningen! Den nye finanslov omfatter bl.a. en aftale om at indskrænke kommunernes mulighed for at udmåle rådighedstimer.
Tak til Folketinget!
”Det er rigtig godt, at aftalepartierne har øje på BPA og har prioriteret området og borgernes retssikkerhed. Det er der hårdt brug for,” kommenterer vores direktør Michael Graatang
Rådighed
I aftalen om Finansloven står om BPA, at midlerne skal gå.. ’til at indskrænke kommunernes mulighed for at udmåle rådighedstimer, så borgere med BPA får flere aktive hjælpe timer.
Midlerne består af 15 mio. kr. i 2022 og 30 mio. kr. årligt i 2023 og frem. Den konkrete model skal drøftes med aftalepartierne, og udmøntningen aftales med KL.
Den opsættende virkning
En anden vigtig passus i aftaleteksten er, at bestemmelserne om varsling udvides: Den såkaldte opsættende virkning, så nedsættelse eller frakendelse af hjælp skal varsles mindst 14 uger før, kommunens afgørelse effektueres.
Samtidig udvides den eksisterende fast track-ordning i Ankestyrelsen, så Ankestyrelsen i udgangspunktet kan nå at færdigbehandle eventuelle klager inden for varslingsperioden. Udvidelsen af varslingsbestemmelserne skal skabe mere tryghed for, at man ikke pludselig mister sin hjælp.
Regeringen står bag aftalen sammen med aftaleparterne, der er: Alternativet, Kristendemokraterne, Enhedslisten, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.
Se aftalen
Samarbejdspartnere











