Varslingsordningen
14 uger til at indrette sig på kommunens afgørelse
Ankestyrelsen har for nylig skrevet om varslingsordningen, som gælder på BPA-området. Her kommer et sammendrag:
Varslingsordningen betyder, at man som borger skal have mindst 14 uger til at indrette sig på kommunens afgørelse, når den er til ulempe for en. Kommunens afgørelse om frakendelse eller nedsættelse af hjælp kan altså først ske, når varslingsperioden på 14 uger er udløbet.
Bemærk at man ikke kan blive frataget sin hjælp, før der er truffet endelig afgørelse i sagen – også i tilfælde af, at sagen bliver behandlet i Ankestyrelsen. Hvis der er klaget over afgørelsen til Ankestyrelsen, kan man som borger modtage den hidtidig hjælp i uændret omfang i hele varslingsperioden. Hvis Ankestyrelsen ikke kan nå at behandle sagen, kan Ankestyrelsen vælge at tillægge klage opsættende virkning, dvs. at kommunens afgørelse ikke gælder, førend Ankestyrelsen har taget endelig stilling til, om afgørelsen kan stadfæstes.
Hvis afgørelsen er til ulempe for borgeren, skal der efter udløb af de 14 uger være en rimelig frist, så der er tilstrækkelig tid til at afvikle en ordning med ansatte hjælpere med meget høj anciennitet
Sådan ser processen ud, hvis man som borger klager:
- Kommunens afgørelse.
- Borger har 4 uger til at klage.
- Kommunen har 2 uger til at genvurdere på baggrund af klagen.
- Ankestyrelsen har 8 uger til at behandle sagen, idet varslingsordningen har medført en særlig fast track ordning hos Ankestyrelshttps://ast.dk/for-borgere-med-en-klagesag/sadan-behandler-vi-din-sag/varslingsordning-i-servicelovenen.